Panjur Nedir

Panjur Sistemlerinin yalıtıma katkısı nedir?

  Panjur Sistemlerinin yalıtıma katkısı nedir?

Birçok kişi tarafından sadece güneş kırıcı, perde olarak bilinsede aslında panjurun faydaları saymakla bitmez.

Doğru ürün seçimi ve doğru montaj sonrası, panjurun pencere yüzeyindeki ısı kaybını %35-%60 arasında düşürdüğü bilinmektedir. Aluminyum poliüretan dolgulu lamel sayesinde içinde bulunan poliüretan pencerenizi zırh gibi koruyarak ısı geçirkenliği azaltmaktadır, dış yüzeyinde kaplı olan aluminyum panjurun dış etkenlere karşı yıllarca direncini arttırmakta ve estetik görüntüsü ile evinize değer katmaktadır.

Günümüzde enerjinin değeri gittikçe artmakta ve kaynaklarımız hızla tükenmektedir, evlerde kullanılan ısınma ve soğutma için harcanan enerji hem ülke ekonomisi hemde aile ekonomisi için azınmayacak kadar fazladır. Bu nedenle faturalarınızı düşürmek istiyorsanız panjur yaptırmanız size kısa vadede yardımcı olacaktır.

Bir kaç örnek vermek gerekirse, kış mevsiminde günlerin kısalması ile birlikte güneş 18:30 gibi batar ve hava kararır ertesi sabah 07:30 gibi panjuru açma ihtiyacı duyarsınız, buda günlük ortalama 13 saat gibi bir sürede yani havanın en soğuk olduğu saatler arasında pencerenize bir ısı duvarı ördüğünüz anlamına gelir, Bilindiği gibi ısı kaybının en çok olduğu yerler pencere yüzeyleridir. Bu tasarrufu yaz aylarında klima kullanımındaki tasarruf ilede sağlamanız mümkün.

#ısıyalıtımı #panjurizalasyon #enerjitasarrufu #güneşkırıcı #pencereyalıtım #pencereizalasyon #izalasyonlupanjur