Panjur Nedir

Uygun Lamel Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Uygun Lamel seçimi nasıl olmalıdır?

Lamel olarak adlandırdığımız malzeme panjur sistemlerinde yatay olarak kullanılan ve aşağı yukarı yönde hareket eden parçalara verilen ad.

Uygun lamel seçimi için genelde üretici firmaların önerdiği maximum yükseklik ve genişlik ölçüleri mevcuttur. Tabiki bu tablolar ne kadar gerçeğe yakın olsada uygulama alanındaki rüzgar ve müşterinin panjurdan beklentisi ön plana çıkmaktadır.

Örneğin yazlık bir eviniz var ve aşırı sıcaklardan ve güneşin etkilerinden kurtulmak istiyorsunuz, öyleyse aluminyum poliüretan dolgulu lamel uygulaması doğru bir seçim olacaktır.

En çok yapılan yanlışlardan birtanesi de geniş ölçülerde kullanılan ince lamel, 3000×2200 ölçülerinde bir pencereniz var, bu ölçülerde bir pencere için uygun olan lamel 55 mm aluminyum poliüretan dolgulu lamel veya extrüzyon yöntemi ile üretilmiş aluminyum lamel olmalıdır. 39 mm aluminyum veya pvc lamel kesinlikle yanlış bir seçim olacaktır. Aynı zamanda estetik olarak hoş olmasınada dikkat edin.

Garaj kapılarında 77 mm aluminyum poliüretan dolgulu lamel, 77 mm çelik poliüretan dolgulu lamel, Çelik kepenk, Seksiyonel Garaj Kapısı ve buna benzer ürünler tercih edilmelidir.

#aluminyumlamel #39mmaluminyumlamel #55mmaluminyumlamel #77mmaluminyumlamel #Çelikkepenk #Garajkapısı #evpanjuru #pencerepanjuru #panjurcu #pancurcu #panjur +panjur